2024 KPSS Sınav Tarihi ve Başvuru Süreci

03-05-2024 16:50
2024 KPSS Sınav Tarihi ve Başvuru Süreci
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) 2024 yılı tarihini resmi internet sitesi üzerinden açıkladı. KPSS'ye katılmayı planlayan adaylar için sınav tarihi ve başvuru süreçleri netleşti.

Adaylar, 3 Mayıs 2024 tarihinden itibaren saat 15.30'dan başlayarak ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, aynı zamanda ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden başvurularını yapabilecekler.

2024 KPSS SINAV TAKVİMİ
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2. gün oturumları ise 21 Temmuz'da gerçekleştirilecek. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos'ta yapılacak.

KPSS ÖN LİSANS VE ORTAÖĞRETİM SINAV TAKVİMİ
KPSS Ön Lisans sınavına başvurular 13 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasında alınacak. KPSS Ortaöğretim oturumu için başvurular ise 18 Temmuz ile 30 Temmuz 2024 tarihleri arasında kabul edilecek. KPSS Ön Lisans sınavı 1 Eylül'de, KPSS Ortaöğretim sınavı ise 15 Eylül'de, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de düzenlenecektir.

KPSS 2024 Detayları ve Sınav İçeriği
KPSS 2024, Lisans ve Ön Lisans düzeyinde olmak üzere iki farklı kategoride yapılacak. Sınav, genel yetenek ve genel kültür bölümleri olmak üzere iki ana bölümden oluşacak. Adaylar, Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık gibi konulardan sorularla karşılaşacak.

Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden ilan edilen tarihlerde öğrenebilecek. Sonuçlara göre kamu kurumlarında çeşitli pozisyonlar için tercih yapma fırsatına sahip olacaklar.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.